Natsu Yasumi & Ramadhan 2011

Makin lama makin malas nak update blog. Maka post kali ni akan penuh dengan gambar je :3

 lepas FOMDEX & Latihan Pra-Pentaliahan, aku terlibat dengan aktiviti Pentauliahan ke-30 yang diadakan di UTHM Johor sebagai pegawai pengiring
 Ditugaskan sebagai pembawa dulang skrol kat dewan watikah. Yang menyampaikan tauliah tahun ni adalah Sultan Johor, sebagai wakil SPB YD Agong (gambar hiasan)
 Sempat ambil gambar kenang-kenangan kat dewan
 Set up pentas katika hari jadi. Selalunya kuning digunakan bila ada kerabat diraja tapi kali ni tuan rumah sediakan warna biru dari kerusi sampai la ke bunga hiasan









 Kemudian balk dari pentauliahan ke rumah kakak kat Puchong. Adik iparnya nak kawin hujung minggu tu jadi aku pun turut sama tolong2 apa yang patut. btw ni gambar pinggan mangkuk yang dah dicuci & baru lepas di keringkan
Sambil-sambil lepak kat rumah kakak, mlm2 aku siapkan hadiah birthday utk net-pal, Hiroyuki. Amigurumi teddy-bear
 Masa malam pengantin pakai inai, aku pun dok menyibuk nak pakai inai ak tapi pakai kat tangan kiri je :P
 tema hantaran & pelamin pihak perempuan warna oren + putih

Mlm sebelum majlis nikah esoknya, sempat lagi buat kepala beruang nak bg sbgai hadiah kat pengantin











Majlis nikah tu hari sabtu, tapi tengahari tu aku gerak balik ke uitm sbb ptg tu ada festival Bon Odori kat Shah Alam. Kali ni pergi ke Matsushita Sports Complex tu sorang2. Nasib baik dah tahu jalan. Sampai kat sana kemudian berkumpul dgn member2 GForum yang kebanyakannya baru 1st time jumpa
Kipas free bon odori tahun ni
Night scene.sengaja nak tutup sce bawah tu sbb penuh dgn sampah. Tak faham betul ngan orang Malaysia ni =..=









Lepas Bon Odori, selang sehari kemudian aku pn balik ke perak. Bila balk perak tak sah kalau tak kena suruh pergi tolong2 kat kebun. gambar kat tepi ni diambil kat kebun yg terletak di Sabak Bernam
Ni pulak projek baru amigurumi. keychain bunga. masih tak tau sama ada nak dijadikan sbg hadiah atau nak jual~
Masuk je bulan ogos, Ramadhan pula menjelma. Buat kek untuk berbuka~
 Cuci tingkap yg dah bertahun2 tak dicuci~
 Cuti kali ni juga ada buat kerepek pisang ^^,

 Ntah kenapa tiba2 tahun ni rasa nak hidupkan balik amalan hantar kad raya.
Barang2 dari kilang tempat adik kerja. Assemble 12000 small parts dapat la 60 hengget















 Yg ni dari kilang yang sama,pasang electronic components kat dia punya board. 200 keping board dapat la dalam 17 ringgit
Ni pokok buah nona yang tumbuh depan pntu dapur. Pokoknya tak besar mana tapi tahun ni berbuah lebat! Buahnya sangat manis tapi banyak biji














 Nampak tak air tu? Bumbung dapur bocor! habis banjir dapur dibuatnya
Gambar ni diambil kat kedai yang membeli tandan2 kelapa sawit dari pekebun2.
 Biji2 kelapa sawit yang kami kutip yg warnanya pling cerah tu ^^,
Belah kelapa muda untuk berbuka












Latest activity - gunting kain ela utk buat baju raya!

Comments