Saturday, 23 April 2011

Update Crochet & Mug

Okay today's post is about the things I've done in the past few weeks. The first thing is crocheting a snow shaped marker/bookmark.Free pattern got from Free-Crochet.com.



This black-green flower seems like a tako/octopus' leg to me =__=;;




And 2 pictures below is the first amigurumi i've done! ^^, it turn out quite nice (and cute) walaupun tak ada mata. you can get free pattern from here.




and the last one is a mug, again as a present for somebody's birthday. I don't know if he likes it or not though =3=;; The character's name is Eucliwood Hellscythe from 'kore wa zombie desuka?' anime.


That's all for today ^^

p/s : apa demamnya aku tulis post dalam BI ntah XD

Monday, 11 April 2011

Mati itu pasti

Terkejut dengan pemergian seorang rakan sekolah menengah dgn cara yg tragis. Berita tentangnya dimana-mana. malah bagi rakan-rakan yang mengenali arwah, cara kematiannya sangat misteri. Jumaat lepas saya menerima sms darinya bertulis : " apa maksud disebalik kata2 ni
"minda yang rendah boleh dijinakkan dan ditundukkan oleh nasib malang, tetapi minda yang hebat dapat mengatasinya".
Kemudian pagi ahad aku terbangun dikejutkan oleh panggilan telefon rakan yg mengatakan arwah dah tiada...aku mula rasa menyesal sbb tak reply sms tersebut. Dan bnyak lagi yg aku kesalkan.Ajal maut semuanya ketentuan Allah, aku tahu aku kena terima dgn redha. Cuma aku berdoa agar misteri yg menyelubungi kematiannya dapat dibongkar. Dan semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Hanya doa dan al-fatihah yg dapat ku kirimkan kepadamu.

انّا للہ و انّا الیہ راجعون

Dalam Kenangan:
 D'zoroni b Abdul Latiff (baris depan, tengah)
1988-2011 

Wednesday, 6 April 2011

Snow Falling

Bila dah start mengait, maka sebulan seterusnya entri semuaaaaa pasal mengait, tapi bila dah start melukis, entri sebulan lpas tu jadi pasal melukissssss je la..huhu...tak ada modal nak bercerita punya pasal, letak lukisan pn jadi la =__=;;

Lukisan ni adalah request art trade dengan sorang rakan deviantArt. mlm tadi lukis, malam td siap kaler. Sbb tak biasa lukis waatak lelaki, tangan watak ni rasa cam pelik pulak -__-|||


cerita pasal snow, teringin nak rasa environment snow walaupun sekali..bila la agaknya peluang tu akan sampai.

btw tgh otw nak buat wallpaper based on this pic (kalau rajin)
Related Posts with Thumbnails