Monday, 21 February 2011

bercakap dalam hati pt.6

 Source : Rindu Artz

"merdunya suara dia mengaji. Tajwid pun betul. Biarpun 2 ayat je. Aku pn nak jadi camni suatu hari nnt"

kata hati saya hari ini.....

Sunday, 20 February 2011

Request Kaler Pink

Pink? apa yang pink? mlm smlam saya tgh belajar macam mana nak buat crochet bunga yg comel pastu tiba2 ada seorang kawan request nak bekas henpon warna pink sbb nak padankan dgn warna hp dia yg brwarna pink tu...so start pkul 10 mlm smlam saya pun mula mengait. Dan siap pagi td pkul 11 betul2 sebelum kawan saya tu nak balik rumah. Dia dtg uitm sbb nak tumpang bilik utk beberapa hari. Mmg agak gelabah jgak mengait pattern yg dimodified dari resipi asal..huhu..tapi hasilnya turn out to be quite nice walaupun ada sikit part tak kemas.

Kali ni guna warna pink + kelabu. dan ada bunga comel + butang. Strawberi phone strap tu tak termasuk dalam pakej yer..hehe

Thursday, 10 February 2011

Cerita Lukis2

Trend saya melukis skrg adalah lukis based on  gambar org betul. Kalau lukis guna imagination slalunya part muka je lawa, sampai part tangan, jari2, kaki, semua fail. Nak kena padam bnyak2 kali baru dapat hasil yg memuaskan. Hari ni saya lukis lagi, based on gambar adik kpd abg ipar saya. Gambar tu gambar dok bandingkan badan dia dgn buah nangka yg sgt besar masa MAHA 2010. Lepas lukis biasanya saya akan inking pakai pen, tapi harini malas datang melawat, so edit2 sikit pakai photoshop jer....




bila sy tgk lukisan ni, terasa budak ni sgt comel n secara auto nya sy tersengih :)
Related Posts with Thumbnails