Tuesday, 26 October 2010

Birth day anniversary bukanlah special sgt

...terutamanya kalau hari tersebut lengang tak diisi sebarang aktiviti..Terperuk saja dalam bilik..
..jangan hiraukan post ni...ni luahan budak tak puas hati sbb dia kempunan kek besday.
..dia jugak tak puas hati sbb besday anniversary dia sambut ngan study utk exam subjek entrepreneurship 27 hb nnt.
... sedih je sbb dia beli kek chocolate moist 10 hengget utk diri sendiri. xde icing pun. xde lilin dia leh kompromi lagi.
...satu2nya org yg wish birthday in person adalah roomatenya, siap nyanyi lagi..mmg dia sayang lebih la ngan roomate dia yg sorang ni...tapi tahun depan dia dah takde, dah habis blaja...
..tapi walau x best macam mana pun hari ni, sangat terharu sbb ramai yg wish birthday kat fb, sms, ym dsb..mmg ramai. Thanks u ols :)

-tapi tu pn sbb ada fb notification.. Heh.. jom sambung dgar Misteri Jam dua Belas radio Ria singapura....

miggu ni tiap2 malam kita buat senaman camni ye..for the sake of final exam ..haha

Sunday, 24 October 2010

Thank You


belum 25 hb lagi..xpe la post awal sikit..semua diatas adalah org2 (+benda) yang penting dalam hidup saya..terima kasih semua :)

Sunday, 17 October 2010

Silly-Go-Round

video

(Yume kara samete mo
Kono te wo nobasu yo……)

Onaji tsuyosa de yobi au
Kokoro ni nareru no naraba
Nanninbun no kizu demo
Boku wa uketomerareru yo

Mou sukoshi datte ki ga surunda
Kono kabe ga kuzureru reimei

Yume kara samete mo
mada minai yume no hou made
Bokura wa hitori de
hashiri tsudzukeru shika nainda
Korogari mayotte tsukuridasu
boku no inryoku ga
Itsuka Kimi he

Sabishisa ni nagasaretari
Uso wo uso de kakushitari
Nandomo machigaeta no ni
Mata “Saigo no koi” wo shite

Miakita hazu no tasogare ga
Konna ni kirei dato naita

GOORU no tsumori de
RISETTO BOTAN ni tobikonde
Bokura wa guruguru
onaji basho wo mawatterunda
Ikioi makase de itsuka wa
kinou no inryoku wo koeru,
kimi to

Boku wa kimi ni deau

Yume kara samete mo
Bokura wa yume wo noritsui de
Mada minu dareka ni korizu ni
Kono te wo nobasunda
Tarinai kokoro to karada ga
ai wo sagasu inryoku ga todoku,
kimi ni
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

(Yume kara samete mo Kono te wo nobasu yo……)
(Even after waking up from my dream
I’ll reach out my hand)

If it makes me able to get the heart
with which we can call each other in the same strength,
I can accept all wounds,
no matter how many they are

I feel it coming soon,
the dawn that will break this wall

Even after waking up from our dreams,
we still have to keep on running
toward the dreams
we haven’t seen yet
I’ll wander about and make gravity
It will reach you some day
pull me back to you

I was swayed by loneliness
and lied to cover up a lie
Though I’ve made many mistakes,

I fall in love for “the last time” again

I cried to see the beauty of the twilight
that I must have gotten tired of seeing

We jump on reset buttons,
taking them for our goals
We’re going round and round
in the same place
Depending on the momentum,
I’ll get out of the yesterday’s gravity some day
With you

You and me, we’ll be together

Even after waking from our dreams,
we fall into other dreams
and still reach out our hands
to someone yet to be seen
In search for love,
the unfulfilled heart and body of mine make gravity
It will reach you

(As I awaken from my dream I will reach out with my hands…)


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ni lagu Op anime lama .hack//Roots.
walaupun lagu lama tapi aku cukup suka dengar lagu & menghayati lirik2nya...
lagu jepun bagi aku penuh ngan makna2 tersirat, dan jugak bak kata sensei nihongo org jepun selalu gambarkan keindahan alam dalam surat, mybe lirik lagu pun termasuk skali
bukannya semata2 ayat2 aku rindu kau, aku cinta kau, aku benci kau etc :P enjoy~

Tuesday, 5 October 2010

Bercakap Dalam Hati : part 3 (Jelous)

aaaaaaaa

tiba2 aku rasa jelous.

jelous tgk org muka comey.

jelous tgk org lain pnya blog post leh tulis post yang klakar2.

jelous kengkawan jpk leh g indon raya haji nanti.

jelous tgk org lain ada couple.

jelous tgk gambo org pi beraya sakan kat open house yang berlambak2.

jelous dgn orang yang bleh fokus kat study tanpa perlu pikir nak handle program2 kolej.

jelous kat kawan2 yang dah siapkan assignment.

dan lagi satu

jelous kat sorang kawan ni dia dapat netbook sempena besday dia.

kalau la semua perasaan jelous ni boleh ditukar dengan kadar 30 batang sate per jelous alamatnya bukak bilik terbuka raya la aku esok.

Tapi apekan daya aku bukan Doraeemonnnn...

Esok ada final test jepun..kena study kanji.

Bye

Sunday, 3 October 2010

Birthday gift request

Ezzat Afiq tuan empunya blog LakaranHidupku telah melancarkan kempen "Jom bg hadiah besday kat saya"..hehe..cara2nya adalah dengan melukis sebarang bentuk karikatur beliau sebagai hadiah birthday (30 sept yang lepas) kepadanya...Jika anda menyertai kempen ni, maka anda akan mendapat hadiah dalam bentuk lukisan karikatur diri anda oleh Ezzat!! Jadi rebut peluang ini seperti saya!! Tawaran dibuka hanya sehingga 7 Okt 2010 sahaja..untuk keterangan lanjut sila rujuk blog beliau...TQ~~

ni lukisan yg saya lukis utk bday boy..hehe



dan as a reward EA lukis ni utk saya~

Related Posts with Thumbnails