Friday, 24 September 2010

masa yg berlalu, masa yg berjalan, masa hadapan

lagi lukisan berdasarkan gambar asal. 1st time lukis kamera besau tu..apakenamanya? DSLR?
based on pic of ; farah azyan mohd mokhtar

p/s..masih tak berapa reti nak mengaler pakai pshop...

Sahabat

-lineart-
-based on pic of : nor fajilah johari-

Sunday, 19 September 2010

Gambar Raya 2010

Last day of Ramadhan ^^,



preparation utk mendapatkan santan utk lemang. gambar kiri: abg sham tukang buang sabut kelapa, gambar kanan, farid: tukang mesin kelapa


parut daun pandan utk dapatkan pati -campur dengan santan n pulut- supaya lemang lebeh wangiii .
tukang sagat : aku..haha


buluh lemang yang dah siap diisi daun pisang- siap utk dimasukkan pulut n santan. disediakan oleh wak pian

jom bakaq lomang

ketupat bawang, ketupat sate, ketupat bantal(aka ketupat bawang x jadi) n periuknya , my fav part. 
tukang anyam : aku sihah, abg awie, dibantu oleh mira n aiman(tukang kacau)


bakar sate utk berbuka :)


malam raya bermain bunga api..yeay seronoknyer..
tukang main : budak2 kecik n bapak budak serta paman2 budak kecik tersebut

Days of Syawal

aiskrim attaduri di pagi raya. setengah tong rm 75 .aiskrem pnya cone also included
bermaaf-maafan
lepas mintak maap terus serbu eskrem..haha

hari raya main game zombie ramai2 sampai kena marah sebab menyalahgunakan kemudahan


raya ke-3 tgk junior sekolah bertunang kat rumahnya di chikus..ish jeles2...congrats to qeba


kat pintu pagar sekolah menengah melepaskan rindu kat pagar..hehe

beraya kat umah cikgu rusli (paling kiri), guru kelas masa sek. men.



beraya ramai2 di rumah kawan2 sekolah..mmg best...

Sunday, 5 September 2010

Maaf Zahir Batin

tak ada idea nak melukis utk ucapan raya..jadi ni je la yang aku dapat buat
apa kaitan kacau bubur lambuk ngan raya??mmg xde kaitan pun..bubur lambuk selalunya dikaitkan ngan puasa je..huhu...xpelah...selamat balik raya buat kengkawan semua...mohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa sepanjang menulis di blog ini..huhu...berhati2 dijalan raya...jom dengar lagu U&I dari HTT...oh sebelum tu solat subuh dulu...lepas tu tido...dari td x lelap mata lg ni...siang nnt nak shopping baju raya yeay~
Related Posts with Thumbnails