Monday, 30 August 2010

101 dah rupanya...

skrg dah jam 0400h 30 Ogos 2010
aku bercadang utk x tido melainkan lepas subuh nnt
sesungguhnya hujung minggu ni sangatlah menyerabutkan..
bnyak sangat aktiviti kolej n bukan kolej yang menyerabutkan kepala...
tanpa disedari blog ni dah pun mencapai post yang ke 101!!!!!!
tp xde apa yang nak diseronokkan pon...
malasnya nak bercerita...biarlah gambar menerangkan segalanya yer...huhuhu

-Sehati Sejiwa Menjelang Raya Teratai 2010-




-Ketuk-Ketuk Sahur Penghuni Kolej Teratai bersama TV3 n Dato' Mukhriz Mahathir-

-------------------------------------------

honestly...aku x kesah pon TV3 datang kolej teratai...tak berminat...x bergambar pun ngan pengacara rancangan tu...hahahaha

Monday, 23 August 2010

Seminar videografi - 21/8/2010

Sabtu 21 ogos yg lepas telah diadakan seminar videografi utk pelajar2 yang mengambil subjek digital audio & video technology - bertempat di Fakulti Sains Komputer & Matematik, Uitm sh alam. Acara bermula jam 9 pagi, dimulai dengan bacaan doa dan ucapan oleh ketua program dan lcturer yang mengajar subjek ni . penceramah seminar ni didatangkan khas dari uitm kedah, dia pn pensyarah gak, dan membunyai latarbelakang pencapaian yang membanggakan dalam bidang digital media ni...Encik Sofi namanyer...Anda leh baca bebelan dia kat sini

Antara perkara2 yang diajar adalah ttg jenis2 kamera video dan aspek2 penting dalam mengambil video menggunakan kemra video.Contohnya:
white balance -  mengawal keseimbangan cahaya
shutter - mengawal kelajuan / kadar pergerakan gambar
iris - kawal kemasukan cahaya pada gambar/visual
gain- mengimbangi shutter & iris




dan bnyak lagi yang diajarkan..lepas break utk solat, sesi praktikal pun bermula. en sofi menunjukkan camne nak amik angle yang bagus masa amik video.dan semua student berpeluang utk kendalikan kamera video mengikut kumpulan masing2. sebenarnya seminar ni dibuat untuk mendedahkan ilmu ttg basic videografi kepada kami2 yang nak kena siapkan assignment video...

 pelakon utama utk video group Liquid :)

semua peserta, penceramah dan pensyarah bersama2 berbuka puasa di fakulti dan selepas tu ada sesi bergambar...tp aku tak join pun bergambar sbb gi solat mgrib dlu..huhu

 makanan berbuka <3
-----------------------------------------------------------

oh ye...ada satu soalan yang diajukan pada aku kat formspring..dia tanya" kenapa ko suka buat2 cool padahal x cool pon?''
aku ni mempunyai muka yang orang cakap muka 'selenga'...adekah muka selenga sama ngan muka buat2 cool?? aku juga tak paham...

Tuesday, 10 August 2010

Salam Ramadhan 1431H

Related Posts with Thumbnails