Momento

Sejak beberapa jam yang lepas aku duduk seorang diri dalam bilik...roomateku yaya dah balik Johor thgri td...aku tgh tido jadi dia x dapat nak bgtau dan taknak mengacau...Lepas berbuka puasa ganti td aku dok mengushar bilik yang sgt bersepah ni...nak kata bz sangat tak le pula, tak lain tak bukan sikap malas yang overloaded...dari tido kat atas katil, pastu tido pulak kat atas lantai sbb katil dah penuh barang2 dan malas nak kemas...oh anak dara apekah aku ni...mmg bukan pelajar contoh...

 Nak dijadikan cerita tiba2 aku ternampak gambar dalam A4 yang aku print kelmarin. Ada gambar masa gi Bon Odori hari tu...Datang pulak idea nak kerat gambar tu then letak dalam album..gunting2 gambar, pastu letak la kat dalam album yg dah sememangnya penuh ngan gambar2 sejak aku menapak kat UiTM...kebnyakannya gambar bersama2 ngan intake 10, ada jugak gambar2 ngan bebudak kelas diploma...gambar dgn family ada sekeping dua (teruk kan aku ni) ..lama2 baru aku perasan gambar ngan kawan2 degree xde pn lagi...huhu...nnt aku pi beli album baru utk korang yer...

Lepas sekolah menengah aku start buat album gambar. 1st album ada gambar2 dari tadika, darjah satu, dua, enam,sekolah menengah, gambar rombongan sekolah, gambar kat asrama, n gambar pertandingan pantun peringkat negeri yang kalah. ada jugak gambo adik angkat ngan gambo peminat ..hehe

Bagi aku ,tgk gambar yang dicuci/print dalam album tak sama ngan tengok dalam pc/laptop...aku pon taktau la ngape.Sama gak kisahnya bertanya kabor pakai surat tradisional bandingkan dengan tanya kabor pakai email...Rindu pulak zaman berutus surat ngan penpal kreko, sampai skrg ada lagi simpan surat2 tu...tp sejak masuk uitm, mmg xde masa nak mereply surat2 ni semua...bukan satu pihak je yang sibuk, tapi pihak yang satu lagi pun kalau dulu tgh sekolah, sekarang dah membesar jadi orang yang berjaya dan agaknya ntah dah kat merata malaysia ni tak pun dah fly belajar kat oversea.

citer pasal gmbar tetiba aku terpikir mgkin dalam minggu ni aku nak pi beli kamera digital...hehe...duit tgh ada awal2 sem ni, elaun pun ada masuk sikit aritu...snang sikit nak buat kerja...tak payah nak pinjam2 dah  =
)

Comments

aegyps said…
penanda buku yg ko kirimkn kt aku dlu still ade lg aku simpan..rjin betul ko wat semua tu kn..hihihi.