Bon Odori 2010

Hari ni di Matsushima/Panasonic Sports Complex Shah Alam, Selangor telah diadakan festival Bon Odori.
Lepas dapat berita dari sensei  masa kelas 3rd language, terus aku search info bila n kat mana event ni...kali ni 1st time aku gi Bon Odori. Asalnya nak gerak awal sket, tp last2 kul 5.30 baru gerak dari uitm. Berpandukan GPS aku, kami pun ke sana naik kereta. Mula2 perjalanan lancar je...sampai kat satu roundabout, dah start banyak kereta dok berbaris2 macam semut. sah lah mmg mereka2 ni pun nak ke Bon Odori jugak...sampai kat simpang nak ke MSC( matsushima spts cmplx), ada roadblock x bagi masuk ke situ sbb parking dah pnuh, melilau la aku ngan yaya xtau nak buat apa...last2 kami pun gerak ke KTM shah alam utk naik shuttle bus dr ctu jer...


 dalam bas rapidKL (shuttle bus)

dalam 15 min gak menunggu sblm bas tu nak gerak.dalam 6.30 ptg sampai gak kami kat MSC. mula2 sampai x tau nak kemana...last2 gi ke gerai2 makanan sbb aku rasa lapar dari tghri x dapat nasik.. lepas bli donat sekotak, ayam goreng 1 cucuk, sosej gedabak 1 cuck n sebotol air teh epal, aku pi cari tembok panasonic, kat mana kengkawan intenet aku berada...hihi..dah lama x bersua muka ngan hiroyuki a.k.a sarah...n hari ni gak 1st time jumpa ngan eichi n kirua, lpas dah lama berkawan kat internet...hahahahaha



arini yaya jadi model makanan...hahaha

sblum time maghrib lagi acara tarian dah start,tp malasnya nak join...lagipun pegang barang n pakai heels plak...cam x sesuai jer...huhu...lpas teman yaya gi solat maghrib, kembali ke tembok panasonic.bergambar sket ngan kengkawan, pastu yuki pi beli aiskrim...aku duduk tgk2 org sat...yaya lak sibuk dok cari budak2 pakai yukata nak amik gambo skali...hehe...pastu kirua ajak gi dance...aku ikut je....tp ikut tgk..bila rasa dah agak buhsan...aku ajak yaya pi carik takoyaki...tapi mostly sume kedai dah abes jual barang2 makanan...kempunan eden nak makang bola sotong paul...huhuhu....event habis dalam kul 10, tp kul 9.30 pm aku dah gerak balik nak elak x dapat bas ...


x sgka seramai ni org datang...semut pun kalah...


satu je yg aku rasa memburukkan memori bon odori kali nih...sbbnya, ada skali tu yuki ajak sekumpulan  budak kecik pakai yukata nak amik gambar skali, tp budak tu cakap, "muri desu", aik budak nih...uih sabau je la...kecik2 dah camtu...adei

Comments

kyo_9 said…
haha.. kene reject ngan bdk kecik.. ;)
PAP said…
walaupun aku tak penah tau apa benda 'bon dori' ni tapi aku tau awek jepun memang cun. hehehhe