Thursday, 29 July 2010

Bercakap dalam Hati (part 2)

Aku mengadap laptop...tangan kanan yg pegang mouse tak berekor ni digerakkan ke address bar. satu2 web yang biasa aku bukak aku tgk...tak ada update.

Kemudian aku baring. tengok siling warna putih2 kerim. aku angkat tangan biar tegak macam budak2 sekolah rendah angkat tangan nak luruskan barisan...seolah2 macam nak menggapai sesuatu...apa agaknya 'sesuatu' tu? Macam menunggu seseorang datang dan menyambut tanganku itu...tapi yg datang menyapa hanya ....Angin...atau mungkin juga tahi cicak...cepat2 aku duduk semula

aku bukak windows live messenger. ada dua orang mangsa tetap online. siap sedia utk menerbangkan 'jajan'.
Seriously, aku tgh bosan.

-end part 2-

Wednesday, 28 July 2010

Momento

Sejak beberapa jam yang lepas aku duduk seorang diri dalam bilik...roomateku yaya dah balik Johor thgri td...aku tgh tido jadi dia x dapat nak bgtau dan taknak mengacau...Lepas berbuka puasa ganti td aku dok mengushar bilik yang sgt bersepah ni...nak kata bz sangat tak le pula, tak lain tak bukan sikap malas yang overloaded...dari tido kat atas katil, pastu tido pulak kat atas lantai sbb katil dah penuh barang2 dan malas nak kemas...oh anak dara apekah aku ni...mmg bukan pelajar contoh...

 Nak dijadikan cerita tiba2 aku ternampak gambar dalam A4 yang aku print kelmarin. Ada gambar masa gi Bon Odori hari tu...Datang pulak idea nak kerat gambar tu then letak dalam album..gunting2 gambar, pastu letak la kat dalam album yg dah sememangnya penuh ngan gambar2 sejak aku menapak kat UiTM...kebnyakannya gambar bersama2 ngan intake 10, ada jugak gambar2 ngan bebudak kelas diploma...gambar dgn family ada sekeping dua (teruk kan aku ni) ..lama2 baru aku perasan gambar ngan kawan2 degree xde pn lagi...huhu...nnt aku pi beli album baru utk korang yer...

Lepas sekolah menengah aku start buat album gambar. 1st album ada gambar2 dari tadika, darjah satu, dua, enam,sekolah menengah, gambar rombongan sekolah, gambar kat asrama, n gambar pertandingan pantun peringkat negeri yang kalah. ada jugak gambo adik angkat ngan gambo peminat ..hehe

Bagi aku ,tgk gambar yang dicuci/print dalam album tak sama ngan tengok dalam pc/laptop...aku pon taktau la ngape.Sama gak kisahnya bertanya kabor pakai surat tradisional bandingkan dengan tanya kabor pakai email...Rindu pulak zaman berutus surat ngan penpal kreko, sampai skrg ada lagi simpan surat2 tu...tp sejak masuk uitm, mmg xde masa nak mereply surat2 ni semua...bukan satu pihak je yang sibuk, tapi pihak yang satu lagi pun kalau dulu tgh sekolah, sekarang dah membesar jadi orang yang berjaya dan agaknya ntah dah kat merata malaysia ni tak pun dah fly belajar kat oversea.

citer pasal gmbar tetiba aku terpikir mgkin dalam minggu ni aku nak pi beli kamera digital...hehe...duit tgh ada awal2 sem ni, elaun pun ada masuk sikit aritu...snang sikit nak buat kerja...tak payah nak pinjam2 dah  =
)

Tuesday, 20 July 2010

Bercakap dalam Hati (part 1)

tiba2 aku terpikir...

hari2 aku kacau kau...agaknya masa aku dok mengacau tu kau rasa apa eh? marah? menyampah? hepi? kadang2 jgak aku terfikir sebelum kacau kau...ada ke tak budak ni...bila start kacau tapi xde reply, aku jadi hampa...jadi bosan... jadi sunyi...tak tau nak buat apa...

pastu aku pikir gak...sian la kat kau asik kena kacau ngan aku jer...lpas ni xnak kacau dah la...aku nak kacau air teh je dalam mug...tapi tu la...sebab dah jadi habit, aku tetap kacau kau gak hari2...

jadi terima kasih kerana sudi dikacau dan melayan kerenah budak yg sentiasa buhsan ni :)

hahaha - part 1 end-

Sunday, 18 July 2010

Bon Odori 2010

Hari ni di Matsushima/Panasonic Sports Complex Shah Alam, Selangor telah diadakan festival Bon Odori.
Lepas dapat berita dari sensei  masa kelas 3rd language, terus aku search info bila n kat mana event ni...kali ni 1st time aku gi Bon Odori. Asalnya nak gerak awal sket, tp last2 kul 5.30 baru gerak dari uitm. Berpandukan GPS aku, kami pun ke sana naik kereta. Mula2 perjalanan lancar je...sampai kat satu roundabout, dah start banyak kereta dok berbaris2 macam semut. sah lah mmg mereka2 ni pun nak ke Bon Odori jugak...sampai kat simpang nak ke MSC( matsushima spts cmplx), ada roadblock x bagi masuk ke situ sbb parking dah pnuh, melilau la aku ngan yaya xtau nak buat apa...last2 kami pun gerak ke KTM shah alam utk naik shuttle bus dr ctu jer...


 dalam bas rapidKL (shuttle bus)

dalam 15 min gak menunggu sblm bas tu nak gerak.dalam 6.30 ptg sampai gak kami kat MSC. mula2 sampai x tau nak kemana...last2 gi ke gerai2 makanan sbb aku rasa lapar dari tghri x dapat nasik.. lepas bli donat sekotak, ayam goreng 1 cucuk, sosej gedabak 1 cuck n sebotol air teh epal, aku pi cari tembok panasonic, kat mana kengkawan intenet aku berada...hihi..dah lama x bersua muka ngan hiroyuki a.k.a sarah...n hari ni gak 1st time jumpa ngan eichi n kirua, lpas dah lama berkawan kat internet...hahahahaha



arini yaya jadi model makanan...hahaha

sblum time maghrib lagi acara tarian dah start,tp malasnya nak join...lagipun pegang barang n pakai heels plak...cam x sesuai jer...huhu...lpas teman yaya gi solat maghrib, kembali ke tembok panasonic.bergambar sket ngan kengkawan, pastu yuki pi beli aiskrim...aku duduk tgk2 org sat...yaya lak sibuk dok cari budak2 pakai yukata nak amik gambo skali...hehe...pastu kirua ajak gi dance...aku ikut je....tp ikut tgk..bila rasa dah agak buhsan...aku ajak yaya pi carik takoyaki...tapi mostly sume kedai dah abes jual barang2 makanan...kempunan eden nak makang bola sotong paul...huhuhu....event habis dalam kul 10, tp kul 9.30 pm aku dah gerak balik nak elak x dapat bas ...


x sgka seramai ni org datang...semut pun kalah...


satu je yg aku rasa memburukkan memori bon odori kali nih...sbbnya, ada skali tu yuki ajak sekumpulan  budak kecik pakai yukata nak amik gambar skali, tp budak tu cakap, "muri desu", aik budak nih...uih sabau je la...kecik2 dah camtu...adei
Related Posts with Thumbnails