Sunday, 20 June 2010

Rough sketch yg tak jadi

bagi mengisi masa yang sengaja dibuat2 lapang sempena cuti sabtu ahad ni aku dengan gatal tangannya pun melukis...ye, dah lama aku tak melukis...bukannya sbb alasan busy, tp malas. bila malas sume benda tak jadi. Semalam punya malam igtkan plan nak gi jogging pagi ni, pastu mandi2, pastu gi study utk exam kat fakulti...tapi tgk la, anak dara malas ni tidonya kul 6 pagi...bangunnya tghri..maka segala plan pun hancur lebur dibuat bubur...hmmmm


dua gambar atas based on imaginasi, dua gambar bawah based on real person...guess who :3


ada lagi sehari utk study exam subjek operation research hari selasa ni...doakan saya jadi budak rajin yer...wish me an A+ for this subject!! Eyeay~

perubahan

baru2 ni asik bertukar template je blog nih...ape la dia punya tuan...x tetap pendirian btol...

huhu...sori ler...tgh nak mencari2 yg mana sesuai...

Wednesday, 16 June 2010

Bersoal Jawab ngan cik Sarah yuki

baru2 ni dok sign up kat formspring. dan dok mengushar page sorang kawan nih. best baca dia pnya jawapan kpd soalan2 yg menarik..hehe..mari kita lihat apa soaljawab tersebut...
--------------------------------------------------------------------------------
Q - Question
A - Answer


Q: If you could eat dinner with any person, dead or alive, who would it be and where would you go?

A: wow..a future husband maybe. a romantic place <:

Q : Tolong aku cari GF

A: adekah muka aku mcm agen cri GF =..=
     ko nk gf camne? LOL.

Q: Aku nak jenis Cinta Sejati, kalo dapat yg ala ala cute tu lagi best

A: lol *berkumandang lgu sejati*
adoii..igt nk dpt true love ni mcm buat ciskek ke. -walaupn aku tatau buat- chill saja bro..ade rezeki nnti jumpa la. v(=w=)v
 

Q: kahwin disebabkan famili ske..tp hati da suke kat org lain..mcm ne 2?

A: owh.. u wanna know my honest answer. kahwini lah llaki yg mndapat keredhaan ibu bapa (dua2 belah pihak) sbb kte bkn kawin dgn llaki tu je tp dgn 'family' dia skali. klu ske sgt dgn pilihan kte tp xdpt restu dr family..hidup ssah gak. jd jgn la biar diri kte di kuasai nafsu semata2. -fuh..da bole join da venture dgn dr.fadzilah kamsah ni-

Q: Tp bukan family kite nk kawen..kite yg nak kawenkan! pas2 kalau famili suke kite x suke..kite x bahagia..cz nk bahagiakan famili.. x fairkan,jwp skit?

A: then how can u explain about our late grandmother who married with the guy that their parent choose. kdg2 xtau hujung pangkal rupa org tu..tau2 da kne kahwinkn atas dasar prsetujuan kedua belah pihak. maybe i'm too young to say this but love after marriage are more beautiful. klu kte redha..all things will be fine..because every family want the best for their son/daughter. insyaAllah :D

Q: zaman berubah,manusia berubah..bleh ker nk ikut zaman dulu2..kawen sebelum bercinta?..lepas kawen br tau lelaki 2 kuat party.kaki pukul,kaki mabuk..camner 2? nak salah kan mak ayah ker?sape nak dipersalahkan?.jwp?

A: -ponat sbnrnye jwb soalan2 ni. so kte ksi jwpn yg santai sket eh- zaman dlu depa pi night club tu mnari twist je. tp skrg ni tgk clubbing da siap package drug+beer+bitches on bed etc etc. so if we think it wisely, i don't think our parents will eying their future-in-law at the club. msti la depa skodeng yg pi masjid ka, yg ada potensi jd imam dlm family ka, yg ckup agama kt dada ka. Please be positive..u still have right to reject the one chosen from family if you get 'sign' from Allah. Last resort,buat la solat istikharah. Allahu alaam..


Q: saya suka ayat anda. "love after marriage is more beautiful". anda prefer cinta sblom @ slpas kawen? >w<

A: terima kasih~
alololo..malunye >w<
honestly,mmg tipu la klau sy kata sy x tringin ade bf,brcinta etc etc tp bila pikir blk brcinta sblm kawin ni..kte collect byk sgt dosa. spe yg x tringin kn pegang tgn,peluk org yg kte syg. so love after marriage are more safer and enjoy. v(*w*)v


 --------------------------------------------------------------------

well, ada antara soalan yg diajukan ditanya oleh sy tp dia tatau...hehehehe...basically apa yg saya rasa sama ngan pendapat kawan saya nih...jadi selama ni nak diikutkan bukannya nak jual mahal tp nak mengelak dari wat perkara bengong dan tak sepatutnya...

membaca soalan2 dan jawapan2 ni membuatkan saya teringat ceramah panduan mencari pasangan oleh bapak saya. Dia cakap, nak kawen atleast kena kenal dgn org tu 3 tahun, pastu cari yg x merokok..dan ada bnyak lagi tp 2 ni je yg saya igt..hehe

lastly, jemput2 la dtg bertanya soalan kat page saya ni yer---> http://www.formspring.me/DilaFAS
Arigato gozaimasu~

Wednesday, 9 June 2010

Ladies Ombak 10 Convocation Wallpaper ver 2.0 =)

saya sayang semua ladies Ombak 10 =). btw dah lama x sentuh photoshop =P

Monday, 7 June 2010

Lukisan hari ini

setelah lama x menconteng, ni ler hasilnyer...
Jom menconteng kat cni ---> Rusydee Artz ver.2.0

Saturday, 5 June 2010

kisah abg dan adik

pada satu petang, sebijik henset nokia sebesar sabun berbunyi "teeet"

si abang: salam. weh kawan aku nak mintang tolong ko pasal buat website.kalo nak dia bayar pon bleh jer...

si adik : HOH?? website pasal pe?? aku dah la  nyampah sket ngan web coding neh...

si abang : dia wat part time degree kat ukm. tgh wat projek utk klas lab komputer dia.

si adik : aaaaaa...aku pon bukan terer sgt pon html ni. tp tgk la dulu nnti kalau ak leh tolong ak tolong la...

si abang : haa...bak mai ko pnya email nnt dia add ym.

si adik : otakkaumeletup@yahoo.com. eh jap nama dia apa??

si abang: siti siput. nama kat fesbuk pon pakai nama tu gak...

si adik : oh laaa....pompuan ke....igtkan llki...hehehehe

si abang : ye la pompuan. kalo lelaki aku suh dia buat je sendiri..

si adik : la apesal kalo laki camtu plak?

si abang : kalau pompuan nnt nak ajak discussion ke blanja makan ke senang sket. kalo laki pi mampuih la   xnak aku bg.

si adik : oh...hehehe


moral of the story..lu pikirla sndri....

p/s: sori to encik abes, saya tiru gaya penulisan anda...hahaha

Tuesday, 1 June 2010

KL Hop On Hop Off

Sabtu 29 mei yg lepas saya dan 4 org rakan telahpun berjaya pusing2 area KL dengan menaiki bas double decker yang dikenali sbgai bas KL Hop on Hop off. (singkatannya kami paggil bas hoho : P). 

Kami bertolak dari uitm dalam jam 10 pagi, tiba di seksyen 2 dan naik bas U80 dengan tambang RM2.50 menuju ke KL sentral. Setibanya di Kl Sentral kami singgah kat kedai runcit beli bekalan sarapan kejap, kemudian menuju ke back entrance tmpat tunggu teksi kat KL Sentral di mana bas hoho tu akan berhenti. Dalam 15 minit menunggu akhirnya bas yang dinantikan pun tiba...Disebabkan kami masih student jadi kami beli tiket pakej pelajar dengan harga RM12. Ada gak pakej lain cam standard, mykad promotion, disabled, student, child, kesemua pakej ada 2jenis iaitu 12 jam / 48 jam pnya tiket.Tiket boleh dibeli dari agen2 bas hoho ataupun beli je tiket masa nak naik bas tu... Lepas bayar, apa lagi naik bas ler...exited ngan kali pertama naik bas double decker aku ajak kawan2 lepak kat tempat duduk open air - xde bumbung...hehehe...sambil menikmati panorama KL sambil makan angin nganga luas2...

 click for better resolution


KL sentral sebenarnya adalah hentian ke 11 kalau berdasarkan peta bas hoho.destinasi kami yg pertama adalah muzium negara..kawan yg teringin nak ke situ.so ikut je la...kebetulan skrg tengah berlangsung pameran keranda / pengkebumian.entrance fee RM 2 n tambahan  RM 3 utk setiap bijik kamera yang anda bawak...nak amik gamba pun kena bayar tau...pameran ni  berakhir 20 Jun nnt. hari tersebut kat pintu masuk ada sorang abg crew RTM amik video kteorg...hehehe...utk dokumentari katanya...kat pameran ni bnyak info2 pasal pengkebumian dari masyarakat melayu, india, n cara pengkebumian dari luar negara...yang paling mahal sekali adalah keranda emas 14 karat...huhu...dah mati pun dok bersalut harta lagi...setting pameran keranda ni mmg besh, penuh ngan info n nampak real hinggakan ke mayat2nya...eeeeeeeee....

 basikal camni ada sebijik kat umah...=)


lepas selesai tgk pameran keranda, kami gi tgk pameran negara2 asean(masuk percuma ) & selepas tu pameran2 biasa ttg sejarah malaysia.

destinasi seterusnya kami stop by kat hentian no 13, berhampiran national monument.ni pun pertama kali dok tengok tugu negara depan2 mata...padahal dah hidup 21 tahun...sedih kan?dari hentian 13 nak ke tempat tugu negara tu kena jalan kaki dalam 1 kilo gak kot...nasib baiklah kami wirawati leftenan muda punya kaki yg kuat dan kental...walaupun cuaca hujan tetap tidak menghalang semangat waja...hehehe

 tugu tak jadi .hehe...



malangnya kami hari tu bila dah petang cuaca mendung bertukar hujan...lepas melawat tugu negara kami turun pulak kat hentian 6...bnyak gila tempat xleh nak tgk sbb masa dah x cukup...tapi tempat2 cam istana budaya, KL tower, KLCC cuma dapat amik gambar dari atas bas jer...x sempat nak turun pun. kat hentian 6 berdekatan pavilion, kami singgah McD utk makan tghri kul 3 n sekali lagi tak sempat pun nak pusing2 pavilion sbb masa n cuaca tak mengizinkan...akhirnya bas sampai semula kat KL sentral n kami pun turun...pusing2 tgk barang sikit n lpas solat maghrib kami pun berlari mengejar bas U80 yang hampir nak terlepas...selamat tiba di sh alam dalam jam 2130H...sekian

p/s: lain kali nk gi lagi...bg complete sume hentian =)
Related Posts with Thumbnails