Sunday, 30 May 2010

Kaza Nagi

Kaza Nagi from xxxHOLiC: Rou by Suga Shikao (Ending #1)
 
hajime kara sono tsumori de kimi wa ita no kamo nante
sore nara sore de betsu ni ii ya imasara tashikameyou mo nai
dare o nikundara ii nani o oshikoroseba ii
te o furazu ni satte iku hou wa boku yori kanashii no kanaa

nee ima boku no mune wa haritsumete shimau bakari de
tada namida dake ga darashinaku ochiru no desu

kanashimi wa nami no you ni nando mo kurikaesu rashii
warui tsume o hagu toki mitai ni itsuka yukkuri hagarete iku no kanaa

tada fukai ao ni shizumu sora wa owakare no iro
bokura ga inoru koe wa naze fugai naku konna usupperai n darou

nee kyou bokutachi wa sorezore no hikari o sagashi
atarimae no you ni ashita e to arukidashimasu

nee ima boku no mune wa haritsumete shimau bakari de
tada namida dake ga darashinaku ochiru no desu
 

 
-----------------------------
You planned you'd be like that from the start...I guess
If that's the case, it's fine, really, - at this point, I won't check to prove it
Who should I hate? What should I stifle to death?
To leave without waving your hand would be more saddening than I am...

You know, now my chest is as frozen as ever
Only my tears are sloppily falling

Sadness seems to repeat, like waves
Like ripping off a bad nail, I wonder if it will slowly tear away too

I simply sink into the deep blue, the sky color of farewell
Why are our wishful voices so weakly shallow...?

You know, today we're searching for our separate lights
As if it's natural, we will walk towards tomorrow

You know, now my chest is as frozen as ever
Only my tears are sloppily falling

Wednesday, 26 May 2010

emo taimu

rasa cam nak tulih sesuatu yg menyebabkan aku emo + mental...

tapi xpelah...cakap dalam hati jer...maybe next time...


skrg nak tdo dlu

Monday, 17 May 2010

ini yg jadi bila meter bosan di tahap maksimum

maka terjadilah bekas hp di bawah dengan sendirinya...hahaha



gmbr bwh ni buat sethun@ dua thun lpas...refer entri dis 2008 kalau x silap...



berminat nk tempah? sila hubungi saya...hahaha

Wednesday, 5 May 2010

Mental kuasa dua

2 mei 2010 - lpas je abis exam paper data comm & networking yang macam hampeh tu aku pun balik ke bilik n siap2 utk g ke sg. sendat dan mandi manda di sana.bertolak dalam pkul 2.30, sampai nak dekat2 kul 4. air terjun dia bleh tahan cantik.lpas salin baju, carik pot nak melepak, makan2 sket pastu mandi manda. yg x bestnya tang air terjun tu air dia dalam n ramai pulak mat2 bujang datang melepak skali kat ctu...aik rasa cam bt freeshow je..last2 tukar pot kat kawasan yg rendah sikit n x ramai org.haha


habis mandi manda dalam kul 6.Lpas tu bertolak ke lumut sbb nak hantar member.Tapi sesuatu yg x dijangka jadi kat stesen minyak sungkai.berlaku kemalangan kecil....



lpas deal ngan workshop, akhirnya kete sewa kancil tu kna tahan bengkel 2 hari, aku ngan member2 pompuan tumpang kete kawan kpd kawan kteorg yg kbetulan on da way nak balik lumut gak..tapi kami yg pompuan2 ni balik g rumah aku...sampai rumah lpas dok cerita kat bapak pasal pe balik mengejut terus kena dgr ceramah ttg penjagaan kereta / kenderaan yg panjang lebar oleh wak pian....

esok paginya kami sarapan nasik lomak yg mak masak lapik ngan daun pisang...muahaha...dah lama aku x makan cenggini... kemudian dek kerana bateri hp yg kong aku dengan gatal tangannya dok bukak simkad maxis n masukkan kat hp lama bapak, tp hp tu mengong dan aku keluarkan balik simkad tu n letak atas meja..masalahnya bila aku dah nak balik sh alam, simkad tu hilang!!!! warghhh satu2 masalah dtg...

walaubagaimanapun kami proceed ke teluk intan utk beli tiket bas...dapat tiket malam pulak, aku pn bawak member2 pusing2 teluk intan utk membeli belah & melawat menara condong teluk intan yg aku sndri pn bru first time nak naik setelah belasan tahun dok kat sini...


jam 0830 malam aku naik bas transnasional ngan shu, n selamat sampai sh alam kul 12 mlm..naik teksi balik ke kolej teratai n bumm...tidoq

Sunday, 2 May 2010

Mental

"aku mental giler la malam tadi"

mental dalam kamus pegawai dalam latihan palapes laut uitm maksudnya lebih kurang macam tension la kot...

semester ni saya kadangkala berasa sangat mental.

kadangkala hingga menitiskan air mata..

kerana kerja sangat bnyak terutamanya yang melibatkan group project.

tapi kekerapan saya menjadi mental bukan itu sebabnya.

tetapi sebabnya adalah:
saya mendapati rakan2 disekeliling saya (roomate plus org bilik sebelah semster ni) semuanya telah mempunyai teman lelaki.

hidup seharian saya hanya mampu mendengar cerita2 mereka.

cam syok je kalau ada teman

tertanya2 knapa saya tidak ada teman lagi.

 

hati saya ckap "takpe lah, skrg belajar dulu...esok2 tu nnt adalah kot..."
bilakah esok yg sebenarnya akan sampai?

saya juga tatau.

sekian

Related Posts with Thumbnails