Friday, 29 January 2010

Kanak2 pun nak bercinta...

ni bukannyapengalaman aku...cuma nak review anime jer...Anime baru ni bertajuk "Hanamaru Youchien"...Mengisahkan tentang Tsuchida Sensei yang mengajar kat sebuah tadika.Satu hari masa Tsucida sensei ni nak pegi tadika, tiba2 dia ternampak sorang budak pompuan bernama anzu. Dia pon tegur budak tu...
"Cik adik buat apa sorang2 kat sini?"tanya tsuchida.
Anzu jawab "Tgh tunggu mak saya amik barang yg tertinggal kat rumah"...
"Yeker..."Tsuchida jawab...
Tiba2 plak si Anzu-chan ni cakap "Abg ni....nak ngorat saya eh???????"


lbih kurang camtu la...Rupa2nya Anzu ni salah seorang pelajar baru kat tadika tempat dia mengajar...Tak lama lpas tu si anzu ni jatuh cinta kat sensei dia...dan berhasrat nak kawen ngan sensei nih...(walaupun dia baru budak tadika...lpas tu macam2 la kerenah anzu n the geng...nak tau, tgklah sndri...

aku suka tgk crita ni sbb budak2 tu nmpak kiuttttttt sesgt...hihihi

 
Anzu-chan, Koume-chan & Hiiragi-chan

 
Koume-chan yg segan2..kawaiii

salah satu screenshot masa lagu ED

Wednesday, 27 January 2010

disebalik daun : greenscale version


dilukis utk muslim-manga.deviantart.com

Tuesday, 12 January 2010

Lantikan & Kenangan

Cerita tentang perlantikan

baru2 ni kena pegi meeting kolej....hm...rupa2nya meeting utk perlantikan JPK(jawatankuasa perwakilan kolej) Teratai...semester lepas aku disuruh menyemakkan diri pegi interview JPK nih...sebenarnya kalau boleh mmg taknak terlibat...tapi memandangkan pihak atasan nak wakil dari setiap servis, maka aku & yusrin terpaksa pergi interview tu...kenapa kami??sebab kami berdua je yang ada tempoh lebih setahun lagi belajar kat uitm...subby2 @pegawai2 lain mmg dah nak habis study jadi mmg tak boleh nak menjawat jawatan JPK ni...

walaupun hati tak rela nak pergi interview, tapi aku prepare la jugak diri sikit2 nak dtg interview...takkan nak dtg interview bodo2 je...dtg selekeh x properly dress up kan??at least kena la tunjukkan penampilan luaran tu sesuai la dgn title seorang pegawai tak pun at least sbgai pelajar la...

dalam interview tu,yang mana panel2nya terdiri dari residen staff teratai, aku cuma disuruh perkenalkan diri...cerita sikit pengalaman2 berkaitan apa yg aku dah blaja...ada juga diotanya macam mana nak mempromote aktiviti kolej melalui blog, website dsbnya...

jadi setelah bermulanya semester baru ni aku pun dipanggil, dan diberi jawatan exco publisiti & multimedia...nasib baik la mmg ada sikit sebanyak berkaitan dengan apa yang aku sedang dan akan belajar....harap2 tugas ni tak terlalu membebankan aku dan aku harap dapat tumpukan perhatian dalam pelajaran utk sem ni...jawatan BCO kat level pun still kna pgang lagi...haih...

Cerita Kenangan

Semalam seorang rakan lama sekolah rendah upload gambar masa kami darjah satu di facebook...mmg tak berapa jelas...tapi disebabkan gambar tu, aku dapat la jugak contact balik ngan kawan2 dulu...lepas sekolah rendah dan masuk zaman sekolah menengah, mmg susah nak terserempak kat mana2 walaupun dduk satu kampung...sampai la sekarang ni baru la nak terjumpa kat facebook...hmmm...dunia mmg kecik je...



ni gambar masa tadika...sape la yg tgh menyanyi tuh...


gambar masa darjah 2 bersama2 cikgu2 praktikal



darjah 6, gambar utk buku skrap kemahiran hidup


masing2 rasa kelakar bila tgk gambar2 lama...hihihi










Sunday, 3 January 2010

tahun baru, layout baru

blog sedang di'update'...tahun baru, layout pun kna baru ler...hahaha...
Related Posts with Thumbnails