Thursday, 21 May 2009

[testi/comment] Sahabat Sejati



Wednesday, 20 May 2009

[testi/comment] Kekuatan dari Semangat




Tuesday, 19 May 2009

Sepetang Besama cik Rusa...

Hari ni cadangnya nak gi round2 uitm ngan sairah....naik basikal la cadangnya, tapi last2 tukar plan lak...kami gi jalan2 jalan kaki jer....nak tau ke mana??? Ha teruskan membaca...

Harini setelah memanjat bukit tonggek yg semamngnya membuatkan sapa2 yg lalu situ jadi tonggek, dan setelah berjalan beberapa ratus meter, maka kami pun sampai kat Dataran Tuanku Fauziah, berdekatan dengan bangunan Canseleri UiTm dan jugak pintu pagar uitm...


pemandangan Dataran Tuanku Fauziah dari atas

Tujuan kami datang ke dataran ni tak lain tak bukan sbb nak mencuci mata kat "Tasik 8", dan jugak melawat cik2 rusa...haaaaa...uitm pun ada bela rusa tau...jangan tak tau....


aku dan cek rusa, eh...aku, sairah dan cik rusa

dalam kandang ni ada la dalam plus minus 15 ekor rusa semuanya termasuk jantan betina dan anak2 rusa yg masih kecik...xde orang pun yang jaga kat ctu jadi kami pun mulakan operasi cabut rumput lalang mana yang dapat dicapai dan bagi rusa2 tu makan....


takutnya nak bg makan rumput...nnt dia geget tudung aku lak....haha

dah puas bagi encik cik rusa makan kami dok melepak main air kolam Tasik 8 tu...amik2 gambar sat...pastu sbb dah kul 6.30 ptg kami pun start gerak ke Dataran Cendekia utk mencari makanan...Asik bg rusa makan, kami pun jadi lapar...


kolam air pancut Tasik 8

On the way ke Dataran Cendekia tu Kami lalu FTMSK, iaitu aku pnya fakulti yg skrg ni dah ada nama baru, FSKM...huhuhu....


menuju ke arah cahaya


fakulti tercinta...hahaha

pastu nampak pulak bunga kertas yang cun nih...


setakat tu je kali ni...sekian...

Mencari Kekasih...

Mencari kekasih?? Bukannya aku nak mencari pakwe tau... jangan salah faham eh...
Petang2 macam ni bila xde apa nak dibuat...hmmm... nampak pulak novel yg dah abes dibaca...apa lagi...buat revision ler....Baca2 tetiba tangkap leleh pulak...hauuuu....

::MENCARI KEKASIH by ZAHARAH MUHAMMAD::

Sebenarnya dah lama beli novel ni...Kawan yang tolong belikan masa pesta buku antarabangsa tahun 2008 kot...x igt...aku x reti nak review novel...tapi apa yang aku tau novel ni mmg novel yang bagus dan berunsur islamik. Jalan ceritanya bukan hanya ttg cinta manusia sesama manusia tapi lebih banyak bercerita ttg kisah hidup seseorang yang mencari cinta hakiki...yg x best cma satu je sbb watak utama dia, cik Ab meninggal kat hujung jalan cerita sbb barah...Memang sedih la esp di saat2 dia nazak tuh...huhuhu....kat bawah ni sinopsis kat blakang novel:
--------------------------------------------------------------

Emak...Ayah... dan keluarga yang kucintai...
Bukan salah kalian bila aku jadi yang terbuang antara yang belum hilang. Biarpun jasadku hancur, doa yang pernah kuutus ke dada langit, mudah-mudahan ia akan terus berlegar dimuka bumi. Semoga kita akan bersatu di jannah yang abadi...

Ahmad Naim,
Inilah kasih sayang yang kutulis bersama cinta dan luka.Yang tak dapat kuluah dengan kata-kata, tak dapat kuucap dengan bibir. Yang tak dapat kubuktikan dengan apa2 selain daripada cinta yang kurasa...

Apabila dedaun senja mula berguguran disepanjang pelabuhan tika malam tiba untuk menunaikan janjinya...aku tetaplah sekuntum bunga putih yang gugur diluar jendela, terbenam kedasar bumi...biarpun telah kuserah semua rasa tanda cinta. Sebuah cerita yang tak kesampaian didunia, berguguran kelopaknya jatuh di gigi air. Lalu hanyut bersama buih2 dan tenggelam ke laut dalam. Mencipta sebuah lagi episod di antara berjuta insan manusia yang lara!

Ahmad Naim,
Akan kuusung jenazah cinta untuk berangkat dari pelabuhan senja, melewati batas akhir garis wajahmu yang menyilang dipelupuk mataku! Hingga tiba masa terakhirku...pun hatiku tetap juga ingin menantimu. Menanti rahmat Tuhan untuk hidup bersamamu...

Monday, 18 May 2009

[ testi/comment ] salam ukhwah

uhhh tetiba jer terasa nak buat benda nih... sesapa nak guna amek la code tu eh...tapi aku reti buat code utk frenster je...gomennnn -_-



gini rupanya:

Thursday, 14 May 2009

Sketches based on real pic

lately i've done some sketching request taken from my deviantart fellas....
just as a practice and the result sure is not great enough though...huhuhu

other requests & comments are welcomed






Wednesday, 13 May 2009

Warghhh...Bosannyerrr!!!!

Salam....

pernah tak anda rasa bosan yang teramat sangat??
walaupun internet/pc di depan mata tapi tak tau nak buat apa...
ada kredit hp tapi xde sapa nak dibawak ber-sms atau call...
ada kerja perlu disiapkan tapi xde mood nak menyiapkan kerja tersebut...

itula apa yang aku rasa beberapa saat yang lepas...

tenettttt...tenetttt...teponku berbunyik...oh ada sms!!!!
akhirnya kebosananku akan berakhir~~~waiiii

bukak2 lerrr...eichi ke....lpas reply dua tiga sms...aku jadi bosan balik...uhuhuhu

apa yang aku slalu buat bila bosan???
-dengar lagu??---tp skrg x berkesan...kebanyakan lagu2 yg aku dgr sume dah hapal...
-tgk tv??----skrg kat kolej bukan kat rumah...
-layan anime/manga??----xde latest chapter / episod yang kluar lagi...tgu hari jumaat nanti
-keluar berjalan-jalan??---dah malam, malas nak kluar
-chatting??---xde sape yg on9....


DARE KAAAAAA~~~~TASUKETEEEEE~~~~

Saturday, 2 May 2009

ceritera kebun...

ceritera sampingan...







jip biru sihah


-------------------------------------------------------------------

Tiba2 terasa katil digegar2kan dengan sengaja...
"Woi bangun la dilah, turn ko lak gi kebun arini....bangun la awal sikit.."
Suara sihah buatkan aku lagi tarik bantal tutup telinga sbb malas nak bangun...mmg dari mlm td mak dah cakap hari ni turn aku lak yang kena gi kebun kat sabak bernam tu...sbb semalam aku mengelak dan akhirnya tak pegi kebun sbb malas nak bangun....

nak taknak lpas 5 minit aku pun bangun dengan tangan terkulat-kulat menggosok mata yang tak boleh nak buka sepenuhnya akibat kuasa gam tahi mata kering yg kuat...

lepas sarapan ala kadar dan bersiap dengan pakaian kebun, bersama2 abg wa, kak jamie, dan mak kami pun bertolak ke kebun...bapak tak ikut sbb terpaksa pergi ke kebun lain nak uruskan hal buat jalan...


bapak ke kebun....

lepas sejam perjalanan maka kami pun tiba di kebun yang baru ini kali kedua aku jejakkan kaki ni...selepas pakai stokin dan kasut but getah, aku pun ambil parang panjang dan bergerak ke arah kawasan semak samun untuk memulakan kerja...mak bertanggungjawab untuk kerja2 memnbaja anak pokok sawit manakala kami yang lelain ni kena menebas semak samun yg sgt tebal disekeliling anak pokok sawit tuh...


adakah anda dapat bezakan antara semak & pokok sawit??



senjata nak gi berperang

beberapa ketika selepas mula kerja, penat mula terasa..maklumlah dah lama tak dtg keje kebun. balik pun jarang2 , bila disuruh pergi mengelak2 pulak...bila sdah mengah2 xleh nak salahkan sesiapa...



sampai separuh lorong aku menebas, dudukk rilek2 jap...minum2 air....kemudian sambung balik kerja sampai la abes 1 lorong sawit...ada la 3, 4kali gak aku brenti rehat...dalam kul 12 aku dok lepak makan nasi lmak sampai 2 bngkus sbgai makan tghri...sememanganya aku ni mmg perut naga, tak padan ngan budak pompuan...sambil2 makan kak jamie ada pesan,

"nnt kul 1 brenti keje, dok kat tmpat rehat diam2 sampai lpas zohor dalam kul 2..."

katanya tu mmg peraturan kebun, kul 1 dan masa azan zohor tu xleh buat kerja kalo x nnt mesti ada kena pape...ak pun pelik tapi ikut je la...mmg ada pnah dgr dari bapak...aku rasa logiknya masa azan tu setan dok berkeliaran, lagi2 dalam hutan camni.so kalau kita nuat kerja terutamanya melibatkan parang sabit camni mmg bahaya takut benda lain pulak yg terpotong nnt...



pkul 2 sambung keje balik dalam keadaan bertenaga.. akhirnya saki baki lorong2 yang perlu ditebas selesai dgn sedikit bantuan mak...dan kali ni menebas tak terasa penat lak...ni mesti sbb bantai 2 bngkus nasi lemak la nih...haha...dalam kul 3 ptg kami pun siap2 nak balik umah....
Related Posts with Thumbnails