Friday, 27 February 2009

Sonic Boom

Lyrics for Sonic Boom from Tsubasa: Shunraiki by Maaya Sakamoto (Opening #1)

oboeteiru
hi no hikari de kotori no you ni mezameta hi wo
mirai nante atarimae ni kuru mono dato omotte ita

suki na hito to zutto issho ni itai
sonna tanjun na yume wo kanaerarezu ni bokura wa koko de hanarete shimau no

hayaku ichiban taisetsu na hito no tokoro e
kono mama kimi wo hontou ni ushinau sono mae ni
kotae wa tokku ni kimatteru
omoi wo katachi ni kaerun da

soba ni ite mo kizukenakute ima ni natte wakatta koto
moshikashitara ano koro yori boku wa kimi no chikaku ni iru

chikara makase ni tada dakishimetatte mamoru koto wa dekinakute
boku wa daiji na mono wo ikutsumo kowashite kita kedo

hashire ima jiyuu ni naru boku no ishiki
todoke genshoku no hane ni notte maiagare
kitto maniau saihate no mukou de kanarazu aerun da

hayaku ichiban taisetsu na hito no tokoro e
kono mama kimi wo hontou ni ushinau sono mae ni
kotae wa zutto kimatteta
bokutachi wa shitteita
omoi wo katachi ni kaerun da
bokura wa sore wo mirai to yobun da

------------------------------------------------------------------------------

Do you remember?
The day when you woke up like a little bird in the sunlight
You took it for granted that the future is something that would come

I want to be together with the person who I love
With such a simple dream unable to be fulfilled, we go our separate ways here

Hurry, to where my most precious person is
I’ll truly lose you as it is now; before that
The answer has been determined since a long time ago
My thoughts will take shape

It’s something I know now, that I wasn’t able to realize even when you were by my side
Maybe I’m closer to you than I was back then

Even if I merely embraced you with all my might, unable to protect you
I destroyed many important things, but-

Run, my consciousness that becomes free now
Reach, ride on wings of primary colors and soar up
Certainly I’ll make it in time, I can definitely meet you on the other side of the very end

Hurry, to where my most precious person is
I’ll truly lose you as it is now; before that
The answer had been determined forever
We knew it
Our thoughts will take shape
We call it ‘the future’
-----------------------------------------------------------------------------
Skrg aku tgh gilakan lagu nih....sedih jer rasanya...

Wednesday, 25 February 2009

tahap ketagihan Anda...XD

baca 20 ayat2 di bawah dan jawab ikut kesesuaian XD.....jom tgk tahap ketagihan korang terhadap internet....
kalo semuanya dah ya, mmg ketagih tahap babun la tuh

credits------>diubahsuai dr post http://kembara-ulung.blogspot.com/


1. Online melebihi keperluan. Mata tertumpu ke monitor, tangan di keyboard. Tapi tak tahu nak tulis apa.
TIDAK
2. Urusan harian tertangguh. Gelas dan pinggan yang belum dibasuh tersusun rapi di samping meja komputer. Bila nak guna baru basuh. Bukan basuh selepas guna.
YA
3. Mengutamakan keseronokkan Internet berbanding bergembira dengan kawan-kawan. "Mana yang lebih seronok; berkumpul dengan kawan-kawan, pasang cerita, hidang air dan kacang, bergelak tawa bersama-sama, atau online?" Jawabnya, "Online."
KADANG2
4. Anda terima sesiapa sahaja dalam akaun Twitter, Facebook, MySpace, Friendster, Hi5, Yahoo Messenger dsb. Pada anda, jika anda ada 200 followers pada akaun Twitter anda, maka itu menandakan bahawa anda popular. Padahal seorang pun anda tak kenal!
KADANG2 GAK
5. Keluarga dan kawan anda mula menegur jumlah penggunaan Internet anda. Pada mereka, ia membazir masa dan elektrik. Pada anda, mereka sedang cuba untuk ambil alih tempat duduk anda!
OH TIDAKKK
6. Keputusan peperiksaan anda terjejas kerana pelajaran terabai. Anda kata ada sebab lain. Padahal semua orang tahu Internet adalah penyebabnya!
ADA LA SIKIT
7. Periksa e-mel sebelum mulakan sebarang kerja. Apabila ada e-mel yang perlu dibalas, anda akan mula melekat di meja komputer. Bila tengok jam, "Ah! Aku dah lewat!"
SEBAHAGIAN DARINYA...:p
8. Anda tidak produktif lagi kerana masa banyak terbuang di depan komputer. Bila disuakan dengan kerja, anda katakan bahawa anda sibuk. "Nak check e-mel lagi, nak update blog lagi, nak baca blog orang lagi, nak hantar testimoni ke Friendster kawan-kawan... Mana cukup masa!"
NOPE
9. Bila orang tanya, "Awak lama-lama kat Internet, awak buat apa?" Anda jawab, "Ada la..." Anda mula merahsiakan apa yang anda lakukan di Internet setiap hari. Anda bimbang orang akan lekehkan apa yang anda lakukan. "Kutuk Intenet bererti kutuk aku!"
SESEKALI
10. Bila anda hadapi tekanan kerja atau belajar, anda berkata, "Indahnya jika ada Internet."
EHEHEHE
11. Anda tertunggu-tunggu bila agaknya anda boleh online lagi. "Bila la aku boleh online." "Lama mana dah kamu tak online?" "Baru je tadi. Line tengah terputus sekarang ni."
YUP....tapi jarang ada org tanya
12. Arahan: Cuba anda bayangkan dunia tanpa Internet. Reaksi: Tidaaaaaak! (sambil berguling-guling atas lantai).
YAAAA...........
13. Anda terasa geram dan marah apabila ada orang ganggu anda online. Anda pamerkan tanda 'Jangan Ganggu' ketika anda online. Bila ada yang mendekati dengan wajah yang garang anda jengilkan mata sambil memberi isyarat supaya dia mematuhi tanda tersebut.
Xde la sampai camtu
14. Tidur terganggu kerana online.
Selalu la jugak
15. Apabila anda sendirian dan tidak lakukan apa-apa, anda bayangkan anda sedang online dan menikmati keasyikannya.
X pnah pun...
16. Bila ada yang memanggil ketika anda online anda akan jawab, "Sekejap!"
Selalu gak
17. Anda cuba untuk kurangkan waktu online beberapa kali tetapi tidak berjaya.
Penah ke aku buat??
18. Bila orang tanya, "Berapa jam anda online setiap hari?" Anda akan buat-buat lupa.
Ak cakap , aku tak kira la plak...XD
19. Anda memilih untuk online berbanding keluar bersiar-siar. "Buat apa keluar bersiar-siar bila saya boleh lakukan hal yang sama dengan Google Earth?"
kadang2 kuar jalan2 cuci mata
20. Anda terasa bosan dan tertekan apabila tidak boleh online dan perasaan itu hilang sebaik sahaja anda berada di depan komputer. "Bosaaaaa... [Internet yang terputus tiba-tiba tersambung kembali]
Ngahahahahahahahahahaha....btul la tuh


Jom tag org lain....aku nak TAG..........eichi-sama & atin desu...~~<3

yatta~~~found my house~~~


accidentally found on google earth...panoramio.com
nampak rumah weh >///<.....

Hikmah Hujan Hari ni.....

hari ni aku keluar dari bilik macam biasa....
malangnya aku terlupa nak bawak payung.......
masa aku keluar dari bilik tu cuaca macam gelap2 sikit.....
kemudian aku pun berjalan ke stesen bas....bas sampai, bayar tiket, dan duduk.......
tiba2 sampai kat satu tempat....HUJAN la pulakkkkkkkk....aku dah la tak bawak payung nih....kenapa slalu hujan bila aku terlupa nak bawak payung???
trun bas T603 kat seksyen 2, pastu naik bas T529 sampai ke PKNS....
Cuaca masih hujan...lebat lak tuh.....pastu aku pun berjalan ikut bhgn dalam bangunan PKNS yg panjang tuh...uiiii...jauhnya lagi nak sampai...nnt kalo dah xde bumbung nak redah camne nih???

Tiba2 sorang akak ni menghampiri aku....aku knal muka dia...sbb slalunya pagi2 nak tgu bas mmg naik skali ngan dia...tapi walaupon kteorg dok sblah2 dalam bas, X PNAH BERTEGUR SAPA....
pastu akak tu cakap....
"nak kongsi payung tak?? Jom la gerak skali, tapi sampai PAS (Plaza Alam Sentral) je la....."
"Takpe ke kak??"aku cakap...
"Takpe...."
"Akak keje ke praktikal??"
"Praktikal la....kat bangunan tu...(ak tatau nama bangunan tu apa)"
""ooo...yeke....saya pon praktikal gak...."
"katner??kat bgunan SUK tu ke??"
"X la kak, kat mesjid....hehhe"
"ooojauh gak nak jalan eh...nak pinjam dulu x payung ni???"
"boleh ke kak??? (hahaha itu yang ku mahukan...akak mmg memahami...)
"xpe2, tapi nnt nak kena anta blik kat akak la....tkut ptg nnt hujan jer..."
"nah amek no tipon...blablabla..........."

pastu dengan leganya aku pon truskan pejalanan ke masjid dengan keadaan sparuh lenjun.....
sampai gat gate blakang masjid,"aiseh! asal x bukak plak pagar nih????!!!" satu lagi malang menimpa.....
terpaksa la pusing jauh masuk ikut gate lain...uhuhu......tepat kul 8, selamat la ak punch kad....


SEKIAN

Monday, 16 February 2009

MSSAAS




Muka2 staf2 masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam

Sunday, 15 February 2009

1st day...Allah

Eheh...sesekali nak juga berdakwah...wuhuuu
Taken from "99 Kecerdasan Berdasarkan Asmaul Husna" by Sulaiman al Kumayi

Hari Pertama...Allah
-disebut dalam al-Quran sebanyak 2689 kali
-khasiat:
1.sesiapa yg membaca "Ya Allah" sebanyak 5000 kali pada setiap malam selama sebulan dengan hati yg khusyuk dan meendahkan diri kepada Allah, dengan izin Allah apa yg diinginkan dikabulkan Allah

2.Sesiapa yg membaca nama Allah ini secara rutin, setiap hari sebanyak 1000 kali dgn sebutan "ya Allah ya hu " , Allah kurniakan keyakinan yg sempurna kepada org itu.Sesiapa yg membacanya pada hari jumaat sebelum solat dalam keadaan yg bersih dan suci pakaiannya serta khusyuk hatinya, Allah mempermudahkan segala permintaannya.

3.bagi sesiapa yg menderita sakit yg sukar disembuhkan oleh perubatan moden, kemudian dia berdoa kepada Allah dengan nama ini, dgn izin Allah dia sembuh, selagi ajalnya belum tiba...

Thursday, 5 February 2009

Duit : Pt. 2







Another pic of foreign currency






Related Posts with Thumbnails