Tuesday, 30 December 2008

Sepanjang ACT...

Annual Continuous Training....tension bila pikir benda ni...sebab apa???sebab kena pegi KDSI 1 la!KDSI 1 tu abenda lak???Cari la kat internet sendiri...muahaha....


Selama 2 minggu training kat situ mmg x dinafikan sentiasa terasa nak balik rumah...Apatah lagi bila kena beraya haji kat sana...memang terkorban sungguh la...uhuuhuhu....walaubagaimanapun, aktiviti2 best yang dirancangkan sikit sebanyak mengubat ati yang lara nak balik....ni la jadualnya.....

30/11/2008
-tarikh melapor kat KDSI
-personal admin
-pembahagian kumpulan ikut divisyen----sebab orangnya ramai sgt, 6 uni dalam 150 org(sr mids shj)...aku kumpulan Zain Alfa

1/12/2008
-Taklimat dr pegawai
-ujian renang (malu siot, x pas lagi)
-ujian kecergasan (yang ni semestinya lulus)-larian 2.4 + sit up + lompat dengan 2 kaki +larian 4x10 m
-stand by bed(aku menyampaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh ngan benda ni)

2/12/2008
-ceramah kat pusat kepimpinan
- gi WASPADA- buat simulasi bawak kapal....last2 kapal langgar pelabuhan...hahahaah
- stand by bed lagi huh


3/12/2008
-kelas - Communication 2, maritime Law 2, seamanship
-wall climbing
-another stand by bed


4/12/2008
-melawat PASKAL (Pasukan khas Laut)
-sukan Bola Tampar (jadi penyokong jer)
-warghhhh stand by bed

5/12/2008
-Melawat PUSTAKMAR (Pusat Taktikal Maritim)
-Taklimat/ ucapan CO KDSI
-Boating (naik laser/ kapal layar sambil mintak no tipon abg kapal layar...hehehe)
-Stand by bed

6/12/2008
-larian teluk Batik (penatnyer berlari dari KDSI sampai ke teluk batik...x larattttt)
-Lawatan ke galeri Panglima Tentera Laut
-main Hoki Geladak (Best gak....walaupun 1st time main)
-Happy hour (aktiviti menambah dosa -_-)

7/12/2008
-Sukan bola sepak(jadi penyokong lagi)
-Fitting baju no.1 & messkit
-Own time work
-Perbincangan malam mesra


8/12/2008
-jamuan Hari Raya Aidiladha (huhuhuhhuhu)
-Shoreleave
-Public Speaking (merepek repek jer buat benda nih...buang masa jer)

9/12/2008
-Melawat Balai Bomba...(buat apa??Pakai BA set masuk rumah asap..tau tak BOMBA tu maksudnya Badan Operasi Mencegah Bencana Alam??aku pun baru tau masa tu)
-rentas halangan...memang merentas abis
-Stand by bed saja


10/12/2008
-melawat TANGKAS - latihan simulasi kebanjiran kapal...nasib baik x lemas huhuhu
-Survival...belajar pokok2 yang boleh dimakan kalo sesat dalam hutan...
-Tgk Movie...lupa tajuk
-Taklimat sailing

11/12/2008
-Sailing seharian naik Fajar Samudera...malangnya baru sampai depan pangkor enjin kapal rosak plak balik lumut naik feri

12/12/2008
-coure critic
-Malam mesra- jamuan makan

13/12/2008
-Balik UiTM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


tu la sikit sebanyak aktiviti aku masa ACT aritu.........



2 comments:

Kilulu-sama said...

Banyaknya aktiviti! O_O

Mati ooo...

EiNS said...

Hello...

Oo member krekotaku rupanya? Klau knal bley komen balik kat eins.jomphp.com xpun jomphp.com ek?

Related Posts with Thumbnails