Tuesday, 28 October 2008

Zombie + Lucky Star Danceeeee XD

Accidentally found:



XDXDXDXDXD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, 27 October 2008

whO's mY bFWHAT????


Just wandeering around and suddenly found dis thingy...

Who's Your Anime BF?

Alphonse Elric (Fullmetal Alchemist) [YAY~]


Alphonse may have been in a suit of armour for half of his life buyt he sure is cute afterwards. He can kick butt and is the little brother of Edward Elric.

Taken from here:

http://www.youthink.com/quiz.cfm?action=go_detail&sub_action=take&obj_id=90082&filter=popular&f_cat_id=-1&time_span=year



Sunday, 26 October 2008

WhuT haPPen YesterDay...



Muahaha..as u can see, smalam adalah besday aku yang ke 20...uhuhu...mula2 pagi tu moody la gak...dah bangun awal, tp sbb boring aku pn tidurr la balik...Ptang tu aku ajak la kwn kuar jalan2....Mula2 gi beli barang skit...And then trus gi makan....uhuwaaaaa...Sdapnya sizzling ni sampai licin ak makan..




Pastu dah puas jalan2 masa dah nak balik tu ak pn bli kek utk diri sendiri..huhu...sbb xde orang nak blikan...Nak wat camne...





Pas balik tu aku pn agih2 la kek ni kat kengkawan...Depa terkezut gila babun...Tak igt besday ak tarikhnya smalam...Terkilan gak...Tp depa mmg nak celebrate pun...tapi x igt tarikh bila....

And guess what...arini depa2 yang x igt tu bg hadiah kat aku...Plushie kot...ak pn x sure...Benda kat bawah ni la...Mula2 ak x cam ni katun apa ni????X pnah tgk pn...Rupa2nya mamat kat bawah ni namanya Kyoya Hotori ke apa ntah...Ouran High School Host club...Haha...awat baju dia kaler lain ak pn tatau...



---ada rupa kyoya ke??---

Sbnarnya ak x brapa gemor patung2 nih...Tapi apa2 pun ak appriciate apa yg depa bg...Smoga persahabatan Ladies intake 12 berkekalan...AMIN...



Friday, 24 October 2008

Slamat TiNggAL teen...uhuhuhu


muahaha...da pic says it all...not really happens though...
HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF...

Thursday, 23 October 2008

Vanilla Salt

Vanilla Salt --Kugimiya Rie -- Toradora ED Song

Romaji Lyrics n Translation

BANIRA SORUTO de [vanilla salt de] ---with vanilla salt
BANIRA SORUTO de ----------------------with vanilla salt
BANIRA SORUTO de ----------------------with vanilla salt
Burning Love -------------------------------
Burning Love

amai dake nara -----------------
if it's only sweet
soruto kakemashou -----------
pour some salt on it

dare yori mo motto motto watashi o -----
I want you to understand me more than anyone else
shitte hoshii kara sarakedashitai ---------------
so I want to disclose myself
demo dekinai no keiken Nothing ( nasshin ) --
but I can't do it with Nothing as experience
modokashi sugiru ---------------------------------
it's rather irritating

yowa sa miseyou to sure ba suru hodo ---
the more I try to show my weakness
muda ni tsuyogari subete ga ura hara -----I act tougher for no reason and everything goes wrong
hontou wa watashi nakimushi nan da -----I'm actually a cry-baby
damatte da kedo -----------------------------
although I kept quiet about it

demo, amai dake no ai wa chotto -----------------but a love that's only sweet is a little
watashi ga motome te iru mono to wa chigau --different from what I wish for

shiro to iware tara if ---------------------I'm told it's white
kuro datte icchau ------------------------I'll say it's black
sunao ni narenai -------------------------
unable to become honest
amanojaku --------------------------------I'm rebellious
suki to iware tara ------------------------if you say you like me
daikirai datte -----------------------------I'll say I hate you
ureshii noni nani itten darou ? --------I'm happy, but what am I saying?

amai BANIRA ni -------------------------just like pouring salt
SORUTO kakeru yo ni ?----------------- to the sweet vanilla...

itsuzu ni suki ni natte shimattaran ----------if I wholeheartedly fall in love
ijuuyon jikan nana nichikan zutto -----------for 24-hours, 7-days a week
anata no koto o hitasura I think ( aishin ) --I think about you continuously
kanari kyokutan --------------------------------it's rather extreme

masaka koko made anata ni hamaru to -----to be this obsessed with you
dare mo yosou nante shi te nakatta ---------no one would've expected this
tenki yohou ja atara nain da ------------------weather forecasts can't predict it
koi no yukue ha ---------------------------------about the whereabouts of love

futari de issho ni iru jikan ni ----------------------during the time spent together
kizamare ta omoide ha takara mono nan da ----the engraved memories are treasures

migi to iware tara ----------------------if I'm told it's right
hidari ni magacchau ------------------I'll turn left
sunao ni nare nai ----------------------
unable to become honest
amanojaku -----------------------------I'm rebellious
suki to iwa re tara ---------------------if you say you like me
daikirai datte --------------------------I'll say I hate you
ureshii noni nani itte n darou ?----- I'm happy, but what am I saying?
Burning Love--------------------------- Burning Love

amai dake no banira yori -----------rather than the vanilla that's just sweet
chotto shio shita hou ga ------------putting a little salt on it
amami mo mashi te yuku shi ne ---will make it sweeter
aki ga ko nai ? -------------------------and you won't get tired of it...

amai dake no ai mo sou ---------yes, even love that's just sweet
chotto shio shita hou ga --------putting a little salt on it
futari no kyori mo chijimari ---will bring our distance closer
kitto --------------------------------probably
kyou yori suteki na mirai ga matteru no ---a tomorrow that's more wonderful than today is waiting

shiro to iware tara---------- if I'm told it's white
kuro datte icchau -----------I'll say it's black
sunao ni narenai ------------unable to become honest
amanojaku ------------------I'm rebellious
suki to iwa re tara ----------
if you say you like me
daikirai datte ----------------I'll say I hate you
ureshii noni nani itte n darou ?----------------- I'm happy, but what am I saying?

amai dake nara -------------if it's only sweet
soruto kakemashou -------pour some salt on it

BANIRA SORUTO de

BANIRA SORUTO de
BANIRA SORUTO de
BANIRA SORUTO de



---------------------------------------------------------------------------------------------


Skarang nih musim putus cinta n dapat cinta baru bagi kengkawan ak...sian tgk depa nih...masing2 ada sbb...yg xde sbb pn ada...agaknye la...Bagi aku yg x pnah merasa berkapel-kapelan nih tgk dari tepi sambil merasa simpati atau gembira.....Bila baca translation lagu vanilla salt ni...haha...tatau la nape...mmg org bercinta macam lirik lagu ni kot...Tapi ak pn tatau rasanya camne kalo ltak garam kat aiskrim vanilla????

Some of the snapshooooots dat i took from Toradora anime ED:









Wednesday, 22 October 2008

aku mmg Suka BantaL...muahaha

----------------------------------------------------------------------------------
Although sometimes sensitive, when you need to be you can toughen up and be strong. Despite a tendency to procastinate, most of the time you're reliable and in an emergency you are the calmest by far. You fit well with everyone, but especially people like you.
----------------------------------------------------------------------------------

Bantal ada lah kehidupan aku~~~~Terutamanya utk sem ni di mana keje aku hanya membuta hingga ke tengah hari...kenapa bantal???kenapa bukan mangkuk merah menyala sperti adik deady-desu dapat...jawapannya terlerai apabila eden amik kuiz kat site nih...muahaha....




Monday, 20 October 2008

Test, Final , Besday & Persoalan-Persolalan....

Uhuhuhu....

Sesungguhnya esok akan start aku pnya test yang berderet2...orang lain sume dah abis test nak tunggu final jer...Aku yang amik 3 subjek ni jer yang ketinggalan...Study apa pun blom...

Start esok 21/10 - Test Statistik,
pastu 22/10 - Test Programming paradigm
and lastly 23/10 Test Java...

Besday aku beberapa ari lpas tuh...25/10...Slamat tinggal remaja...uhuhu...aku risau kna baling ngan telur je sat lagi...Cak kun cak pnya pasal...

Pastu final plak dah...
Start 29/10 paper java
31/10 paper statistik
18/11 paper paradigm....bayangkan apa aku nak wat dalam 18 hari gap antara paper tuh...huhu...balik rumah la jawabnyer...apa lagi...

Warghhhhh~~~~Training PALAPES lak xleh blah....thun ni nanpaknya aku raya haji kat KDSI lumut da...1/12 - 15/12...Dua minggu tu rasa cam hell jer...

Selain soalan2 test ngan exam yang aku tatau kuar pasal apa...wujud gak persoalan2 yang bukan2 dan juga antaranya berfaedah[?] dalam kepala aku sejak dua menjak nih...(sbnarnya dari dulu lagi...).Antaranya....
  • Nti aku nak praktikal katne eh??
  • Lpas abis diploma nak sambung degree ke eh??
  • Knapa aku takde pakwe eh??[ngahaha]
  • knapa aku ni pemalas sgt eh??
  • dah abis blaja nak keje apa plak??
  • Aku nak kawen umoq brape??[muahahaha]
  • Bila la bleh abis download sume2 anime2 nih??

Ada banyak lagi sbnarnya...kot...tapi aku dah lupa...

Monday, 6 October 2008

Di Hari Raya...

The whole family

Assalamualaikum...

Hari raya family kami tahun ni dimulakan dengan main bunga api ngan mercun bola + thunderclap...Hahaha



Ni anak abang saya.Dah 5 tahun dah umur dia...Tapi budak ni memang hyperactive btul la...Tak larat nak layan budak ni saja...



Acara wajib setiap pagi raya...Mintak maap ngan sume ahli keluarga...Yang first mesti la ngan mak n abah...Dimulakan dengan abang Awie yang paling sulung...



Yang ni abang Sham n his wife...





Aku yang last skali mintak maap...Kena jaga budak kecik tu punya pasal...





Related Posts with Thumbnails